Srbija

Dobro došli u Srbiju, malu zemlju velikih ljudi, neizmerne lepote i kulturnog nasleđa. To je zemlja kontradiktornih slika, divno uklopljenih u jednu celinu. Tako u maloj zemlji ispreplitani su pašnjaci, velelepne šume i urbana gradska jezgra. Srbija ima bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Raznolikost i bogatstvo spomenika nastalih u prošlosti i njena prirodna lepota, čine Srbiju veoma zanimljivom zemljom i sastavni deo su njene turističke privlačnosti.

Svedočanstva o praistorijskom životu na ovom području su brojna arheološka nalazišta: Lepenski Vir, Starčevo i Vinča. O šest vekova rimske imperije na našem području danas svedoče ostaci značajnih rimskih puteva i gradova – Gamzigrad, Sirmium, Mediana, sa raznovrsnim građevinama.

Jedna od najznačajnijih sačuvanih spomeničkih celina u Srbiji su manastiri, nastali u razdoblju od 12. do 17. veka.

Istinskim ljubiteljima prirode i divljine nude se brojni izazovi u nacionalnim parkovima, rezervatima prirode i pećinama širom Srbije. Srbija je idealna za sve one koji čeznu za avanturističkim odmorom. Planine, od kojih su mnoge proglašene nacionalnim parkom, sa velikim izborom raznovrsnih smeštajnih mogućnosti, biće vaša druga ljubav u Srbiji, zbog svoje izuzetne lepote i nedirnute čistote. Zimi i leti, po kiši i suncu, planine ne doprinose samo zdravlju vašeg tela, već i vašeg duha.

Srbija ima izuzetnih mogucnosti za odmor na selu. Očuvana priroda, čist vazduh sa mirisom sena, cvetova, borova i pašnjaka bistre reke i potoka idealna su mesta za godišnji odmor. Duge šetnje kroz bajkovite seoske ambijente nezaboravni su doživljaj kako za mlade, tako i za stare, za decu svih uzrasta.

Dunav kroz Srbiju treba doživeti. Jedinstveno nautičko i avanturističko iskustvo, nova saznanja, istraživačka iskušenja i različiti oblici zabave u ekološki očuvanom okruženju, neodoljiv su izazov za sve ljude radoznalog duha i otvorenog srca. U savršenom skladu sa prirodom, duž dunavskih obala nižu se mnoga preistorijska naselja, rimska i srednjovekovna granična utvrđenja, manastiri i crkve, ali i dinamični moderni gradovi. Upoznajte moćnu reku koja će vam osvežiti uspomenu na jedno vreme za koje nostalgično mislimo da je vredno pamćenja.

Srbija je zemlja dobrog provoda. Bezbroj dešavanja i ludog provaoda mogu se naći u klubovima ili na splavovima svakog dana u nedelji, a ako volite megalomanska druženja preporučujemo vam Exit festival u Novom Sadu, Beer Fest u Beogradu ili Sabor trubača u Guči… Nisu nas zaobišle svetske zvezde kao što su The Rollings Stons, Red Hot Chili Peppers, Vaya con Dios, Jose Carreras, Madredeus, The Chemical Brathers, GMS, Gipsy Kings i mnogi drugi, a zašto biste to učinili vi.